Kladdkaka - Zweedse chocoladetaart

5 februari 2015

Heehoi! Hier iets anders dan een reisverslag. Ik heb eerder genoemd dat ik het recept van de chocoladetaart (die ik tijdens een Fika heb gehad) zou delen. Ik heb het recept in het Nederlands gevonden! Ik ben benieuwd naar het resultaat! :)

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Voor 12 personen heb je nodig: 
- 100 gram gesmolten boter
- 250 gram suiker 
- 10 gram vanillesuiker
- 1 mespunt zout
- 30 gram cacaopoeder
- 100 gram bloem
- 2 eieren

Materialen:
1 springvorm van 20 cm

Bereiding: 
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Breek de eieren in een beslagkom en roer met een vork de gesmolten boter er doorheen. 
3. Voeg de overig ingrediënten toe. Alleen even kort roeren met een vork. 
4. Giet het mengsel in een beboterde springvorm. 
5. Zet de springvorm voor 30 minuten in het onderste deel van de oven. 
6. De taart is klaar wanneer de bovenkant hard is en de binnenkant nog een beetje klef. 

Het lekkerste is als je het serveert met ijs, slagroom en/of vruchten. 

Groetjes! 

 

1 Reactie

  1. Andries:
    5 februari 2015
    Dat ziet er wel heel makkelijk uit, ben benieuwd of het net zo lekker smaakt als de zelfgemaakte brownies! xxx